Annons:

Satsningen på VH-bakelse har blivit en supersuccé:

Guldkringlans satsning på en VH-bakelse har blivit en jättesuccé. Rory Barraza, marknadsansvarig i VH, är tacksam över initiativet. Foto: Simon Henriksson

Satsningen på VH-bakelse har blivit en supersuccé: "Guld värt"

Bageri Guldkringlan satsade på en VH-bakelse för att uppmärksamma klubbens avancemang till Hockeyallsvenskan. Det har blivit en supersuccé.
– Det är guld värt för oss, säger Rory Barraza, marknadsansvarig i klubben.

Annons:

Efter att Vimmerby Hockey säkrat en plats i Hockeyallsvenskan ville Bageri Guldkringlan göra sitt för att stötta klubben, som har en hårt ansträngd ekonomisk situation. 

Bageriet satsade på en särskild VH-bakelse, där en del av intäkten från varje bakelse skulle gå rakt in till klubben. Det har blivit en supersuccé.

– Vi gjorde det för att gemene man skulle kunna bidra på ett enkelt sätt genom att äta en god bakelse och samtidigt skänka pengar till klubben. Vi kunde inte drömma om att vi skulle sälja så här mycket på en vecka, säger Joakim Hesselgård, vd för Guldkringlan. 

"Fick beställa mer marsipan"

Under den första veckan har 300 bakelser och 100 stubbar sålts. 

– Det är över 5 000 kronor in till Vimmerby Hockey. Vi ser verkligen att många känner att det är deras sätt att vara med och bidra. 

Hur länge kommer ni fortsätta?

– Så länge folk vill köpa. Vi vet ju att sommaren och det här kommer och då kanske det avstannar lite, men så länge det pratas om hockeyn och är på tapeten kommer vi fortsätta. I fredags fick vi beställa mer marsipan, för då tog den svarta slut. Vi kunde inte föreställa oss att vi skulle sälja så här mycket, så hela den här veckan vi kör vi definitivt också. 

"Guld värt för oss"

Rory Barraza är ny marknadsansvarig i Vimmerby Hockey och är glad över Guldkringlans initiativ.

– Det här är jättevälkommet. 5 000 kronor kanske låter lite, men förstå mig rätt. Det alla aktörer gör som är till vinning för Vimmerby Hockey är guld värt för oss. 

Nattklubben Kharma skänkte också halva helgens inträde till VH.

– Det är fantastiskt och en stor eloge till alla företag som verkligen gör det här för oss i klubben. Vi ser gärna fler sådana här initiativ, men det är viktigt att det sker i samråd med oss och att vi ger vårt godkännande till det. 

Joakim Hesselgård uppmanar också andra företagare att göra liknande initiativ.

– Många bäckar små som man brukar säga. Om alla företagare gör någon typ av aktivitet, så blir det ganska mycket pengar. Näringslivet måste förstå vågen som blir av att ha ett elitlag i idrott.

"Min vardag förändras"

Rory Barraza får en annan verklighet nu när klubben tog steget upp jämfört med vad han trodde när han skrev på för tjänsten. 

– Det stora i det här är exponeringen. Vi behöver få med oss företagen och att de förstår vilken skillnad det blir. Det är inte bara VH det handlar om, utan det är hela kommunen och väldigt mycket mer. 

Hur är det att jobbet blir rätt annorlunda för dig nu?

– När jag fick jobbet var tanken att ha som mål att ta steget om två till tre år. Min vardag förändras och jag börjar egentligen först 2 maj, men jag har fått hjälpa till nu den senaste veckan. Det är konstant något i telefonen och mejlen, men det är extremt roligt. Vi får gå in i den här uppgiften ödmjukt från både min och Vimmerby Hockeys sida. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt