Annons:

VIF fick kämpa för fjärde raka segern – ”Natta” utgick i halvtid

Vimmerby IF jublar efter att Vera Andersson prickat in 1–0 i slutet av första halvlek. Foto: Simon Henriksson

VIF fick kämpa för fjärde raka segern – ”Natta” utgick i halvtid

Vimmerby IF har fått en lysande start på årets division 2-säsong. Det blev seger med nöd och näppe mot IFK Wreta Kloster i solskenet på Arena Ceos på onsdagen.

Annons:

4–0 mot Bankeryds SK, 7–1 mot Falköpings KIK och 4–0 mot Jönköpings Södra IF. Vimmerby IF har visat kvalité i de tre inledande matcherna i division 2. 

I dag blev det seger med 2–1 mot IFK Wreta Kloster och VIF fick verkligen kämpa för säsongens fjärde trepoängare. 

– Vi får vara glada för segern. I dag var det jobbigt och vi fick verkligen kriga för segern. Det var många sega huvuden och kroppar hos många spelare och det är kanske så att söndagens match sitter i. Vi körde bara rehab i måndags och försöka loss det men det var svårt att komma igång i dag, säger Pierre Brorsson. 

"Natta" klev av i halvtid

Vera Andersson sköt 1–0 i slutminuterna av första halvlek och Kujtese Rexha utökade ledningen till 2–0 i upptakten av andra halvlek. 1–0-målskyttet Vera Andersson spelade fram Rexha till 2–0. Gästande Wreta Kloster reducerade till 2–1 i 58:e minuten och tryckte på för att få kvitteringen.

– Vi var rätt sega i spelet och tog inte rätt beslut i alla lägen. Det var en rätt jämn match med mycket ställningskrig. Vi fick jobba för segern och blev tillbakapressade i andra halvlek när de fick in 2–1. Vi fick mest försvara vår ledning och gjorde en bra försvarsmässig insats, säger Pierre Brorsson. 

Vimmerby IF:s nyckelspelare och notoriska målgörare Nathalie Johansson klev av efter första halvlek på grund av smärta i ett lår. 

– Det har varit en tuff period med mycket matcher och hon sa att hon inte kunde köra fullt. 

På lördag ställs Vimmerby IF mot BK Kenty på bortaplan. 

Beröm delades ut till Molly Levin, Julia Rosin, Kujtese Rexha och Vera Andersson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt